Icon

Hogyan működik az Icon?

Az Icon a kezdődő szuvasodás egy új kezelési módja. Ez az anyag behatol a savak hatására a fogzománcban kialakult apró lyukakba, kitölti azokat és megerősíti a fogzománcot. Megakadályozza a szuvasodás tovább terjedését.

syringesA kezelés a következoképpen történik:


  • A fogak közötti kezdődő szuvasodás röntgennel vagy más diagnosztikai eszközökkel észlelhető. A fogorvos először egy speciális eszközzel kissé kitágítja a fogak közötti rést.
    Ezután egy ultra vékony eszköz segítségével először a zselét, majd magát az Icon-t viszi fel a kezelendő fogfelszínre. Az Icon kitölti a szuvasodás okozta felületi egyenetlenségeket.
    Mindez nem jár semmiféle kellemetlenséggel és fájdalommal.

Szemmel látható különbség

Előtte

UtánaA teljes kezelés 15 percet vesz igénybe, érzéstelenítés és fúrás nélkül!Mi okozza a fogszuvasodást?

A szánkban élő baktériumok, amelyek cukorral és keményítővel táplálkoznak, és ennek a során savakat termelnek. Ezek a savak kimossák a fogzománcból az ásványi anyagokat, aminek következtében apró lyukak, pórusok keletkeznek.

Ez végül a fog szerkezetének gyengüléséhez vezet, amit gyakran fehér foltként látunk a fog felszínén. A folyamat előrehaladtával a szuvasodás olyan stádiumot ér el, amelyet a fogorvos már csak a hagyományos módon, fúrással és töméssel tud kezelni.


Az Icon egy új lehetőség az Ön fogorvosa számára, hogy megállítsa egy kezdődő fogszuvasodás továbbterjedését érzéstelenítés és fúrás nélkül. Ez az áttörő kezelés kitölti és lezárja az apró lyukakat, stabilizálja a fogat, emellett számos, páratlan előnnyel is jár:

• A kezelés nem igényel fúrást, és érzéstelenítésre sincs lehetőség
• A még egészséges fogállomány érintetlen marad
• A beavatkozáshoz egyetlen alkalom szükséges, 15- perc alatt elvégezhető
• A kezelt fogfelület úgy néz ki, mint az egészséges, eltűnnek a fehér foltok
• A fogszuvasodás korai kezelésével a fog várható élettartama nagy mértékben meghosszabbítható